Трамп заявив про намір призначити держсекретарем лояльного до РФ бізнесмена

Трамп заявив про намір призначити держсекретарем лояльного до РФ бізнесмена

Відео
Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп перед офіційним оголошенням кандидатури на один із найважливіших постів у адміністрації президента – державного секретаря – в неділю заявив, що скоріше за все призначить на цей пост виконавчого директора Exxon Mobil Corp. Рекса Тіллерсона. 

Заява Трампа прозвучала в інтерв'ю прореспубліканському телеканалу Fox News

"Він (Тіллерсон. – Ред.) більше ніж керівник бізнесу, він гравець світового класу, він відповідає, я думаю, за найбільшу компанію у світі", - відповів Трамп на запитання, чому він хоче обрати бізнесмена держсекретарем.

При цьому Трамп назвав вибір керівника Exxon для себе "великою перевагою, оскільки той знає багато міжнародних гравців" та має з ними гарні стосунки. "Він укладав великі угоди з Росією", - нагадав обраний президент США.

Угоди Тіллерсона з Росією та його особисті зв'язки з президентом РФ Володимиром Путіним, очевидно, стануть однією з головних тем під час слухань у Сенаті США, який має затвердити Тіллерсона на посаді.

Як повідомляв Укрінформ, кілька днів тому група з 27 сенаторів з обох партій закликали обраного президента обережно ставитися до Росії, нагадавши про агресію Москви проти України, а також у Сирії. 

Крім того, ЦРУ нещодавно дійшло офіційних висновків, що хакерські атаки з боку Росії на офіційні інституції в Сполучених Штатах під час президентської кампанії були спрямовані безпосередньо на підтримку Трампа, а не на дискредитацію самого процесу демократичних голосувань. У команді самого Трампа це спростували, поставивши під сумнів компетентність розвідувальної служби США.

64-річний бізнесмен Рекс Тіллерсон у справах своєї компанії має тісні зв'язки з президентом Росії Володимиром Путіним. Він, зокрема, вів переговори про укладення партнерської угоди у сфері енергетики з РФ у 2011 році. У 2012 році Кремль нагородив Тіллерсона орденом Дружби народів.

Тіллерсон також відомий як противник санкцій щодо Росії, через які концерн Exxon Mobil, який створив з "Роснефтью" спільне підприємство, втратив не менше мільярда доларів.

Очікується, що Трамп зробить офіційну заяву про вибір кандидатури на пост глави Державного департаменту США ближчими днями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-