Вибух потяга в Болгарії: відселяють мешканців зруйнованих будинків

Вибух потяга в Болгарії: відселяють мешканців зруйнованих будинків

Укрінформ
Після вибуху потяга неподалік болгарського села Хитрино небезпеки забруднення навколишнього середовища немає.

Про це заявила керівник регіональної інспекції з охорони навколишнього середовища і водних ресурсів Евелина Шишманова, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У нас уже є перші результати вимірів. Усі показники в нормі. Чекаємо на результати і від наших колег з міста Варна. Проте ми продовжуємо спостереження за місцем катастрофи", - заявила Шишманова.

Прем'єр-міністр Болгарії у відставці Бойко Борисов, який прибув на місце аварії, заявив, що родичам загиблих і постраждалих у результаті катастрофи буде надана фінансова допомога. За його словами, громадяни, будинки, яких постраждали, будуть тимчасово розміщені в місті Шумен.

Для ліквідації наслідків вибуху працюють 20 пожежних розрахунків, на місці трагедії чергують 20 карет швидкої медичної допомоги.

Наразі спеціалісти служб з надзвичайних ситуацій оцінюють завдані вибухом збитки.

Як повідомляв Укрінформ, неподалік села Хитрино на північному сході Болгарії вибухнула цистерна зі скрапленим газом одного з вантажних залізничних потягів. У результаті вибуху чотири людини загинули, більш як 20 доправлено  до лікарні, зруйновано близько 20 житлових будівель.

Фото: МВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-