Каспаров розповів, як повалити Путіна

Каспаров розповів, як повалити Путіна

Укрінформ
Російські еліти припинять підтримку Путіна, коли він втратить змогу гарантувати їх особисту безпеку та збереження капіталів закордоном.

Таку думку в ефірі канадського радіо СВС Radio висловив російський опозиціонер Гарі Каспаров, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо вдасться ослабити здатність Путіна впливати на іноземних лідерів та переконувати російські еліти та бюрократію, що він – усесильний, як усередині Росії так і за її межами, це може призвести до його кінця», - сказав Каспаров.

На його переконання, вплив Путіна у Росії ґрунтується не на демократичних інституціях, а на здатності гарантувати своїм прибічникам повну недоторканність. «Його вплив у Росії ґрунтується не на демократичних інституціях, а на здатності гарантувати усім своїх прибічникам – російським елітам, бюрократії, силам безпеки – недоторканність перед російським законом, незалежно від того, що вони чинять у РФ», - зазначив опозиціонер.

За його словами Путін також здатний захищати капітали своїх прибічників закордоном. «Він гарантує їм змогу розміщати гроші, виручені від своїх оборудок, будь-де у світі все одно перебуваючи під захистом, оскільки Путін може впливати на іноземних лідерів, аби вони не вживали заходів проти них», - наголосив Каспаров.

Аби позбавити Путіна цієї можливості, він закликав Канаду якомога швидше ухвалити так званий «список Магнітського», який дозволить накладати санкції на порушників прав людини та корупціонерів.

Як відомо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 7 років тому, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалив Європарламент. У траві цього року відповідний законопроект було подано до обох палат канадського парламенту. Однак міністр закордонних справ Канади Стефан Діон вважає, що чинного законодавства Канади достатньо для відмови у в’їзді до країни небажаним особам, тож потреби у нових законах немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-