Вибори в Румунії: Закордонних виборчих дільниць буде більше

Вибори в Румунії: Закордонних виборчих дільниць буде більше

Укрінформ
Для голосування на парламентських виборах за кордоном для румунської діаспори будуть працювати 417 виборчих ділянки, що на 111 ділянок більше, ніж на попередніх виборах у 2012 році.

Як повідомили в Міністерстві закордонних справ Румунії, це найбільша кількість закордонних виборчкомів за весь час проведення виборчих кампаній, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Із загальної кількості виборчих дільниць (всього їх буде відкрито 417) 193 працюватимуть при посольствах, консульствах та культурних організаціях Румунії за кордоном. Решта будуть відкриті за заявками представників румунської діаспори в Північній Ірландії, Молдові, Великобританії та інших країнах», - повідомив радник румунського Мзс Іонуц Вилку.

За його словами, більшість дипломатичних відомств Румунії за кордоном вже отримали всю необхідну документацію, включаючи бюлетені для голосування.

Характерною особливістю цьогорічних парламентських виборів у Румунії стане голосування поштою. Цим правом скористаються близько 9 тис. громадян країни, які своєчасно - до вересня 2016 року - внесли свої дані в електронний Реєстр виборців.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 11 грудня, у Румунії відбудуться чергові парламентські вибори. У двопалатний румунський парламент (Сенат і Камера депутатів) будуть обрані 466 депутата. Це на 122 депутатських місця менше порівняно з чинним складом парламенту (Закон про скорочення депутатських місць був прийнятий ще в 2015 році - ред.).

За даними соціологів, фаворитами парламентських перегонів в Румунії є Соціал-демократична та Націонал-ліберальна партії, а також Альянс лібералів і демократів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-