Кількість жертв пожежі на концерті у Каліфорнії зросла до 36

Кількість жертв пожежі на концерті у Каліфорнії зросла до 36

Укрінформ
На місці пожежі під час концерту електронної музики в арт-клубі Окленда, штат Каліфорнія, знайдено 36 тіл.

Про це повідомив у понеділок центральний телеканал новин США NBC News.

"Кількість загиблих від потужної пожежі на складі (переобладнаного під клуб - Ред.) під час вечірки в Окленді, штат Каліфорнія, зросла до 36 у понеділок", - зазначається у повідомленні.

Місцева влада заявила, що ідентифікувала 11 жертв трагедії, що сталася в ніч проти суботи. Але родичів просять надати зразки ДНК, щоб підтвердити ідентичність багатьох інших.

За словами керівництва пожежного дивізіону, який працює на місці трагедії, у багатьох жертв були знайдені посвідчення особи, однак для підтвердження потрібно провести ДНК-аналізи та перевірку відбитків пальців. У цьому зв'язку місцева влада звернулася до родичів з проханням зберегти "джерела ДНК", у тому числі зубні щітки, гребінці та інші речі особистої гігієни, щоб швидше провести процес ідентифікації.

Тим часом слідство ускладнюється сильною руйнацією приміщення. Впродовж 52 годин розслідування пожежники змогли дістатися тільки до близько 70 відсотків будівлі. Полум'я було настільки потужним, що місцями покрутило сталь.

"Велике приміщення складу було повністю заставлене пальним, і як тільки все почалася, відбулося надзвичайно швидке поширення вогню", - зауважила керівник пожежного дивізіону Окленда Мелінда Дрейтон.

Вона також поінформувала, що слідчі чітко встановили зону займання – з тильного боку будівлі, однак щодо причин та джерела поки немає інформації. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-