Проросійський сепаратист у Казахстані отримав 5,5 років тюрми

Проросійський сепаратист у Казахстані отримав 5,5 років тюрми

Укрінформ
Суд у північному казахстанському місті Петропавловськ засудив жителя до п'яти з половиною років ув'язнення «за розпалювання міжнаціональної ворожнечі в соціальних мережах і заклики приєднатися до Росії».

Про це повідомляє KazInfo.

«У Петропавловську суд ухвалив вирок Ігорю Чупріну, який розпалював міжнаціональну ворожнечу і закликав приєднатися до Росії в соціальній мережі «ВКонтакте»», - йдеться в повідомленні.

Суд визнав Чупріна винним за двома статтями — «пропаганда порушення унітарності і цілісності РК» й «умисні дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі, пов'язані з використанням інформаційно-комунікаційних мереж».

Слідство з'ясувало, що в період з 1 вересня 2014 року по 20 травня 2015 року Чупрін своїми репліками у соцмережах вчинив дії, «спрямовані на пропаганду порушення унітарності і цілісності РК».

Крім того, на своїй сторінці він публікував записи, що свідчать про його негативне ставлення до представників інших національностей.

У своїх постах житель ПКО, зокрема, пропонував приєднати Казахстан до Росії.

Ці пости викликали негативну реакцію користувачів соцмережі та призвели до розпалення конфлікту. Суд засудив Чупріна до 5,5 років позбавлення волі в колонії загального режиму.

При цьому триває розслідування стосовно інших користувачів, які брали участь у діалозі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-