Прем'єр Японії сподівається на прогрес у переговорах про мирну угоду з РФ

Прем'єр Японії сподівається на прогрес у переговорах про мирну угоду з РФ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе сподівається на прогрес у переговорах про мирний договір з Росією, але вважає, що територіальна суперечка, яка триває упродовж десятків років, не може бути розв‘язана у рамках однієї зустрічі.

Про це він заявив у понеділок в ході зустрічі уряду і представників правлячої партії, повідомляє Reuters

"Це питання не може бути розв‘язане у рамках лише однієї зустрічі", - сказав Абе.

За його словами, він хоче відкрито обговорити це питання з президентом РФ Володимиром Путіним під час його візиту до Японії 15-16 грудня.

"Я хочу, щоб ми, два лідери, обговорили це прямо і відкрито і досягли прогресу в переговорах про мирний договір", - підкреслив японський прем'єр.

Абе робить ставку на те, що його тісні взаємовідносини з Путіним і залучення японських інвестицій у різні сфери - від медичних технологій до енергетики - допоможуть досягти прогресу в спорі навколо Курильських островів, зайнятих Росією наприкінці Другої світової війни.

Суперечка навколо островів, які Японія називає Північними територіями, досі заважає двом країнам підписати договір про мир, офіційно поклавши край конфлікту і зміцнивши двосторонні зв'язки на тлі зростаючої потужності Китаю.

У свою чергу глава російського МЗС Сергій Лавров у вихідні сказав, що зблизити позиції двох країн відносно мирного договору і територіальної суперечки буде важко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-