Трамп відновив критику Китаю

Трамп відновив критику Китаю

Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп прокоментував критику на свою адресу, викликану його прямою розмовою з президентом Тайваню Цай Інвень.

Про це повідомляє BBC.

Перша за десятиліття розмова американського президента з тайванським лідером може викликати гнів Китаю, однак і сам Китай не погоджує свою політику з США, вказав Трамп.

"А запитав нас Китай, коли девальвував свою валюту (після чого нашим компаніям стало важко конкурувати з китайськими), підвищуючи податки на нашу продукцію, імпортовану в Китай (США ці продукти не обкладає податками) або коли створював величезний військовий комплекс в Південно-Китайському морі? Не думаю!", - написав Трамп в "Твіттері".

Цей твіт перегукується з багатьма критичними висловлюваннями про зовнішньоторговельної політики Китайської Народної Республіки, з якими Трамп виступав під час передвиборної кампанії.

Кілька днів тому стало відомо, що Трамп вперше за кілька десятиліть безпосередньо поговорив з президентом Тайваню.

З 1979 року в США діє закон про відносини з Тайванем. Закон закріплює співпраця США і Тайваню в багатьох сферах, але не передбачає загальноприйнятих дипломатичних відносин.

Китай розглядає Тайвань не як окрему країну, а як власну провінцію і виступає проти офіційних контактів між іншими державами і Тайванем.

Цієї політики "одного Китаю" дотримуються і США. Тайвань не приймає її.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-