Стрілянина у фінському ресторані: загинули мер і дві журналістки

Стрілянина у фінському ресторані: загинули мер і дві журналістки

Укрінформ
У фінському містечку Іматра чоловік застрелив із гвинтівки мера і двох журналісток, коли вони виходили з ресторану ввечері 3 грудня.

Про це повідомляє DW.

"У фінському місті Іматра недалеко від кордону з Росією ввечері 3 грудня були застрелені мер міста і дві журналістки. Як повідомила поліція Фінляндії в неділю, 4 грудня, озброєний гвинтівкою чоловік розстріляв жінок, коли вони виходили з ресторану в центрі Іматри. 23-річний стрілець затриманий і допитаний, однак його мотиви поки невідомі. Багато жителів перебувають у стані шоку", - повідомили представники міської влади агентству AP.

Як зазначили слідчі, гвинтівка, з якої були застрелені три жінки, була офіційно зареєстрована, але не належала злочинцю. Крім того, за даними агентства Reuters, затриманий чоловік, який здався без опору, раніше був судимий.

Пострілів було зроблено близько п'яти. "Схоже, що жертви були обрані випадково", - сказав представник слідства Саку Тієлінен.

Містечко Іматра з населенням майже 28,5 тисяч людей розташоване в 230 км від Гельсінкі і в 210 км від Санкт-Петербурга. Найближчий російський місто Святогірськ розташований в 7 км від нього. З 5,4 мільйона жителів Фінляндії 650 тисяч офіційно володіють зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-