В Сантьяго-де-Куба сьогодні поховають урну з прахом Кастро

В Сантьяго-де-Куба сьогодні поховають урну з прахом Кастро

Укрінформ
Процесія з прахом лідера кубинської революції Фіделя Кастро завершила свій шлях з Гавани до міста Сантьяго-де-Куба, де Кастро буде похований.

Про це повідомляє ВВС.

"Урну з прахом провезли містом зупинившись біля будівлі, з балкона якого Кастро в 1959 році проголосив тріумф соціалістичної революції на Кубі. Урну з прахом провезли повз казарми Монкада, у штурмі якої на кілька років до революції Кастро брав участь, і доставили на Площу революції для вечірнього заходу, в якому брали участь президент Болівії Ево Моралес, лідер Нікарагуа Даніель Ортега, венесуельський президент Ніколас Мадуро і колишні президенти Бразилії Лула да Сільва і Ділма Русеф, футболіст Дієго Марадона та інші", - зазначається в публікації.

Попрощатися з померлим лідером Куби вийшли кілька десятків тисяч людей. Прощаючись з Кастро, як і в інших містах, через які провезли його прах на шляху з Гавани, люди кричали "Я - Фідель!".

Виступаючи на мітингу, брат покійного лідера і нинішній керівник Куби Рауль Кастро заявив, що в честь покійного не називатимуть вулиці і не ставити йому пам'ятники, щоб уникнути проявів культу особистості. Таким було бажання самого Фіделя, додав він.

У неділю, 4 грудня, останки будуть поховані на міському цвинтарі Святої Іфігенії.

На Кубі триває останній день дев'ятиденної жалоби, яка почалася після смерті Фіделя Кастро. Сам Кастро перед смертю просив себе кремувати, що і зробили через кілька годин після його смерті.

Деякі світові лідери публічно вшанували пам'ять кубинського революціонера. Однак деякі виступили і з різко критичними заявами. Так, обраний президент США Дональд Трамп назвав Фіделя "жахливим диктатором".

Жителі американського Майамі, де живе велика громада емігрантів з Куби, святкували смерть Кастро протягом декількох днів.

Фото: news.sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-