Китай заявив Трампу офіційний протест

Китай заявив Трампу офіційний протест

Укрінформ
Міністерство закордонних справ КНР заявило, що направило Дональду Трампу офіційний протест у зв'язку з телефонною розмовою, яка відбулася у обраного американського президента з лідером Тайваню (Китайської Республіки) Цай Інвень.

Як повідомило державне китайське агентство "Сіньхуа", Пекін закликав США "ретельно і належним чином ставитися до тайванського питання, щоб уникнути непотрібних ускладнень в американо-китайських відносинах".

Міністр закордонних справ Китаю Ван І назвав зазначенум телефонну розмову "дешевим фокусом Тайваню", передає BBC.

У заяві групи, яка займається питаннями передачі влади в США, говориться, що Трамп під час телефонної розмови обговорив з Цай Інвень "тісні зв'язки у сфері економіки, політики і безпеки".

У п'ятницю Дональд Трамп у своєму "Твіттері" повідомив, що Цай сама зателефонувала йому, щоб привітати з перемогою на президентських виборах у США. Крім того, він задався питанням, чому, якщо США постачають озброєння на Тайвань на мільярди доларів, він не може дозволити собі відповісти на дзвінок його лідера.

З 1979 року в США діє закон про відносини з Тайванем. Закон закріплює співпрацю США і Тайваню в багатьох сферах, але не передбачає загальноприйнятих дипломатичних відносин, і тому сам факт такої розмови став помітною політичною подією.

Китай розглядає Тайвань не як суверенну держава, а як одну з провінцій, і виступає проти офіційних контактів між іншими державами і Китайською Республікою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-