У США перераховують голоси для оскарження перемоги Трампа в трьох штатах

У США перераховують голоси для оскарження перемоги Трампа в трьох штатах

Укрінформ
Першим штатом, де пройде перерахунок голосів на президентських виборах у США, стане Вісконсін, де перемога Трампа здається сумнівною та не відповідає соцопитуванням у штаті, проведеним раніше. 

Про це інформує в четвер інформагентство Associated Press

"Перерахунок голосів відбувається за вимогою кандидата від Партії зелених Джилл Стайн та не має жодного драматичного забарвлення, як під час перерахунку результатів президентських виборів у Флориді в 2000 році, коли кінцевий підсумок боротьби між Альбертом Гором і Джорджем Бушем перебував у підвішеному стані", - йдеться в повідомленні. 

Стайн висунула ініціативу переглянути результати голосувань у штатах Вісконсін, Мічиган і Пенсильванія, щоб підтвердити в них перемогу Клінтон над Трампом. Наприклад, у Вісконсіні Трамп випередив Клінтон лише на один відсоток, тоді як соціологічні опитування пророкували там упевнену перемогу Гілларі. Водночас ніхто не очікує, що цей перегляд змінить підсумковий результат виборів, це потрібно лише для встановлення справедливості.

Тим не менше, ініціатива кандидатки від "зелених" змусила Трампа понервувати. Він назвав це аферою. У штабі Клінтон підтримали Стайн попри те, що процедура перегляду результатів вимагає великих коштів.

За попередніми оцінками, за перерахунок голосів у Вісконсіні потрібно заплатити близько $3,9 млн. Водночас повідомляється, що Стайн уже внесла понад $970 за перерахунок голосів в іншому штаті – Мічиган, де планується розпочати роботу з перевірки результатів у п'ятницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-