В Іспанії за квартирні крадіжки затримали майже 50 громадян Грузії

В Іспанії за квартирні крадіжки затримали майже 50 громадян Грузії

Укрінформ
Національна поліція Іспанії затримала у вівторок, 29 листопада, близько п'ятдесяти громадян Грузії, що підозрюються в здійсненні сотень квартирних крадіжок.

Як повідомив DW представник іспанських правоохоронних органів, найбільша за останні роки поліцейська операція була проведена в Мадриді, Барселоні, Севільї і в селищі Баракальдо, що на півночі Іспанії.

"Громадянам Грузії ставляться в провину сотні квартирних крадіжок", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що затримано також декілька іспанців. Як вважають в поліції, за їх допомогою злодії збували крадене - в основному ювелірні вироби і годинник.

Тим, що були затримані, окрім "крадіжок зі зломом", може загрожувати звинувачення за статтями: участь в злочинному угрупуванні, відмивання грошей, отриманих злочинним шляхом. Крім того, деяких з них можуть притягати до відповідальності за незаконне зберігання зброї і наркотиків, а також підробку документів.

Хоча квартирні крадіжки за іспанськими законами не відносяться до тяжких злочинів і обвинувачених в подібних діяннях зазвичай до суду відпускають на свободу, затримані громадяни Грузії, швидше за все, залишаться під вартою, оскільки є підстави підозрювати, що вони можуть втекти від правосуддя.

Крім того, оголошено в міжнародний розшук громадянина Грузії Спартака Джапарідзе - "злодія в законі", якого іспанська поліція вважає лідером розгромленого злочинного угрупування. Як вважають правоохоронці, він може переховуватися в Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-