"Хірург" просить Путіна "насунути" на голову двоголовому орлу червону зірку

Укрінформ
Друг Путіна лідер байкерського клубу "Нічні вовки" Олександр Залдостанов (Хірург) звернувся до президента РФ з пропозицією відобразити на державному гербі радянські символи.

На його думку, таким чином на державній символіці буде позначений "патріотичний курс країни", пише РИА "Новости".

"Ми повинні показати, що родом з СРСР - з гагарінського кидка в космос першого супутника могутньої Радянської армії і, звичайно, титанічної, священної перемоги у Великій Вітчизняній війні", - заявив лідер "Нічних вовків".

За задумом улюбленого байкера Путіна, державний герб РФ має виглядати так: двоголовий орел у променях сонця і в обрамленні "радянських колосків", а у верхній частині герба - п'ятикутна зірка Перемоги. Всі символи виконані в золоті, лише зірка - червона, але в золотому обрамленні.

На думку Хірурга, об'єднання царських та радянських символів на гербі стане "символічним переосмисленням повернення Криму до складу Російської Федерації".

У свою чергу в Кремлі заявляють, що не отримували листи байкера з "інноваційною" пропозицією.

"Мені не відомо ні про які листі, наскільки мені відомо, вони нікуди офіційно не входили в адміністрацію (глави держави)", - цитує ТАСС прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

У той же час він зазначив, що в Кремлі немає чіткої позиції з приводу необхідності зміни державної символіки. За словами Пєскова, "зміна державної символіки - це надзвичайно об'ємна тема" і "підлягає чіткій аргументації".

Пєсков також запевнив, що пропозиція лідера "Нічних вовків" "буде взята до уваги".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-