Шевченко: Канада послідовно підтримує Україну

Шевченко: Канада послідовно підтримує Україну

Укрінформ
Посилення Канадою санкцій проти Росії стало логічним продовженням послідовної політики Оттави із невизнання анексії Криму.

Таку думку висловив кореспондентові Укрінформу посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Посилення санкцій – це логічне продовження політики Канади на невизнання анексії Криму і на підтримку України», - сказав Шевченко.

Він наголосив на важливості формулювань, використаних канадським МЗС у заяві щодо розширення санкцій проти Росії.

«По-перше, Крим чітко називається окупованим, по-друге, в заяві МЗС прямо говориться про російську військову агресію, яка триває. Для нас дуже важливо, що Канада і весь вільний світ прямо і без евфемізмів називає те, що зараз відбувається в Україні», - пояснив посол.

За його словами, особливо цінним є апелювання Канади до солідарності із іншими розвиненими країнами у протидії Росії.

«Канада окремо говорить про єдність з Америкою та ЄС у тиску на Росію. Це дуже важливо на тлі тої турбулентності, яку ми зараз бачимо у деяких країнах ЄС і Вашингтоні у зв’язку із формуванням нової адміністрації», - зазначив дипломат.

Він підкреслив, що «позиція Канади на єдність між країнами вільного світу в тиску на Росію для нас так само важлива, як і саме сьогоднішнє рішення».

«Рішення важливе, але не менш цінні слова, якими це рішення супроводжується», - підсумував Шевченко.

Посол також подякував Канаді за незмінну підтримку України.

Нагадаємо: у понеділок Канада додала до своїх санкційних списків, пов’язаних із незаконною анексією Криму, 15 сепаратистів, серед яких шість «депутатів Держдуми РФ», які проживають на території АРК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-