Клінтон випередила Трампа вже на 2 млн голосів під час виборів

Клінтон випередила Трампа вже на 2 млн голосів під час виборів

Укрінформ
Незважаючи на поразку на президентських виборах у США, Гілларі Клінтон збільшила відрив від Дональда Трампа за загальною кількістю поданих за неї голосів.

Її відрив від Трампа становить вже 2 млн голосів, повідомляє BBC.

На президентських виборах, що відбулися 8 листопада, перемогу здобув кандидат від республіканців Дональд Трамп. Оскільки результати голосування підраховуються за окремим штатам, Трамп отримав більшість голосів колегії вибірників. Його інавгурація відбудеться в січні.

Однак підрахунок загальної кількості голосів виборців, поданих за кандидатів на минулих виборах, все ще триває.

Згідно з даними Cook Political Report, станом на четвер за Трампа було подано 62,2 млн голосів, у той час як за його суперницю Клінтон - 64,2 млн.

Це п'ятий раз в історії США, коли кандидат, який отримав більше голосів в цілому по країні, програє президентські вибори.

У 2000 році демократ Альберт Гор, який програв на виборах, Джорджу Бушу і намагався оскаржити результати голосування в суді, набрав на 544 тис. голосів більше свого суперника.

У підсумку результат виборів тоді вирішив Верховний суд, який постановив, що Буш здобув перемогу в штаті Флорида, через голосування в якому і виник спір.

В цьому році Клінтон вдалося набрати більше голосів виборців в таких штатах, як Каліфорнія, однак Дональд Трамп зумів заручитися підтримкою більшості так званих коливних штатів, які в підсумку і визначають результат голосування.

Нагадаємо: президентські вибори в США відбулися 8 листопада. Перемогу на виборах здобув республіканець Дональд Трамп, він стане стане 45-им президентом США. Його інавгурація відбудеться 20 січня 2017 року.

Трамп переміг, набравши 290 голосів вибірників при необхідних 270. Його суперниця від Демократичної партії Гілларі Клінтон отримала лише 218.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-