Екс-директор БУЛ розповіла, як позбувалась

Екс-директор БУЛ розповіла, як позбувалась "антиросійських" книг

Укрінформ
Колишній директор Бібліотеки української літератури розповіла в суді, як викидала книги "антиросійської спрямованості".

Про це повідомляє "РБК".

Екс-директор Бібліотеки української літератури Валентина Слюсарчук розповіла, що "викидала на смітник" деякі книги "антиросійської спрямованості". Слюсарчук проходить як свідок у справі Наталії Шаріної, яка керувала бібліотекою в 2007-2015 роках. 

Слюсарчук, яка очолювала бібліотеку в 2001-2007 роках, заявила, що читачі нерідко приносили книги в дарунок. Ці видання зберігалися в службовому приміщенні, недоступному для відвідувачів. Їх продивлялися співробітники відділу комплектування та вибирали, які книжки залишити в бібліотеці. Самі книги вони не читали, а вивчали тільки назву і анотацію.

Слюсарчук також іноді вивчала новоприйняті видання, хоча це не входило в її посадові обов'язки. Вона зазначила, що чітких критеріїв відбору літератури не було і фонд бібліотеки ніколи не цензурували. Деякі книги вона викидала.

Як повідомлялося, 28 жовтня 2015 року в Бібліотеці української літератури що у столиці Росії - Москві - відбувся обшук, пыд час якого слідчі нібито виявили екстремістську літературу. Відносно директора бібліотеки Наталії Шаріної було заведено кримінальну справу за статтею "розпалювання національної ненависті та ворожнечі". 5 квітня їй також було пред'явлено звинувачення за статтею про розтрату. Шаріна відкидає всі звинувачення. Правозахисний центр "Меморіал" визнав її політв'язнем.

Представники захисту неодноразово заявляли, що слідству в підсумку так і не вдалося сформулювати, які саме дії директора бібліотеки розглядаються як злочинні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-