Сенатор Кардін: Конгрес коригуватиме політику Трампа щодо Росії

Сенатор Кардін: Конгрес коригуватиме політику Трампа щодо Росії

Укрінформ
Американський Конгрес скеровуватиме міжнародну політику адміністрації президента Дональда Трампа у напрямку протистояння російській агресії.

На цьому наголосив у інтерв'ю Українській службі "Голосу Америки" впливовий американський сенатор, старший член сенатського комітету з питань міжнародних відносин Бен Кардін.

"Я сподіваюся, що Конгрес виконає свій обов’язок із надання керівних вказівок. Я сподіваюся, що двопартійне голосування в Конгресі покаже президенту Трампу напрямок, за яким Америка зберігатиме своє глобальне лідерство та захищатиме цінності, які важливі для США, а також демократичні інституції", - зауважив Кардін.

Він підкреслив, що Росія залишається активною в Україні, підживлюючи конфлікт, який забирає людські життя.

"Вони мусять за це відповідати. Вони все ще контролюють Крим, і це порушує міжнародне право. А що вони роблять в Сирії, як втручаються у надання гуманітарної допомоги? Як сказав держсекретар Керрі, вони можуть бути причетними до здійснення воєнних злочинів. І за це вони мають відповідати", - підкреслив законодавець.

Водночас, він нагадав, що Росія атакувала Америку, втрутившись у процес виборів.

"Чи атакувала вона мишкою чи МіГом – це все одно напад. Вона атакувала нас у кіберпросторі. Вони однозначно намагалися зірвати наші вибори. І це вимагає відповіді", - наголосив сенатор.

У цьому зв'язку він зауважив, що розглядає можливість надання адміністрації США "додаткових інструментів, щоб вони могли переслідувати діяльність у кіберпросторі, щоб особи, які в цьому задіяні, за це відповідали, включно з американськими компаніями та фізичними особами".

Фото: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-