Росія розгорнула на Курилах ракетні комплекси

Росія розгорнула на Курилах ракетні комплекси "Бал" і "Бастіон"

Укрінформ
Російська армія розмістила на Курильських островах берегові ракетні комплекси "Бал" і "Бастіон".

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на газету Тихоокеанського флоту Росії "Бойова вахта".

"На сьогодні з'єднання готується до чергових стрільб береговим ракетним комплексом "Бастіон", - зазначає видання.

За його даними, бойове чергування посиленими батареями несе дивізіон берегового ракетного комплексу "Бастіон" на острові Ітуруп і дивізіон берегового ракетного комплексу "Бал" на острові Кунашир.

Напередодні стало відомо, що ракетний комплекс "Бастіон" розгорнуто в Калінінградській області.

Про плани розмістити на Курилах новітні берегові ракетні комплекси раніше говорило керівництво військового відомства.

У березні військовий експерт, колишній начальник головного штабу ВМФ РФ адмірал Віктор Кравченко, коментуючи ці плани, зазначав, що розміщення "Балу" і "Бастіону" дозволить зміцнити кордони РФ в районі Курил.

Рухливий береговий ракетний комплекс "Бастіон" з уніфікованою надзвуковою протикорабельної ракетою "Онікс" розроблений і виробляється в НВО машинобудування (Реутов, Московська область, входить до корпорації "Тактичне ракетне озброєння"). Комплекс "Бастіон" призначений для захисту морського узбережжя довжиною понад 600 км і ураження надводних кораблів різних класів і типів, що діють у складі десантних з'єднань, конвоїв, корабельних і авіаносних ударних груп, а також одиночних кораблів і наземних радіоконтрастних цілей в умовах інтенсивної вогневої і радіоелектронної протидії.

Боєкомплект одного комплексу може включати до 36 ракет. Ракета має загоризонтную дальність стрільби.

Комплекс "Бал" прийнятий на озброєння РФ в 2008 році. Включений до складу сил берегової оборони, він призначений для захисту територіальних вод, військово-морських баз, прибережних об'єктів інфраструктури і для протидесантної оборони узбережжя. "Бал" оснащується протикорабельної ракетою Х-35 (3М24). Дальність ураження - 120 км з ракетою Х-35Е і з ракетою Х-35У - 260 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-