Мартін Шульц хоче балотуватися на посаду канцлера Німеччини - ЗМІ

Мартін Шульц хоче балотуватися на посаду канцлера Німеччини - ЗМІ

Укрінформ
Голова Європарламенту Мартін Шульц висунув керівництву своєї партії, Соціал-демократичної партії Німеччини, умову, за якої готовий очолити МЗС ФРН.

Про це пише Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Мартін Шульц лише тоді повернеться до Берліна як міністр закордонних справ, якщо зможе стати кандидатом на пост канцлера", - пише автор публікації.

Він стверджує, що така постановка питання ставить голову СДПН, віце-канцлера Зігмара Габріеля під серйозний тиск, оскільки це квапить його з висуненням кандидата від партії раніше запланованого терміну. А на Шульца у Габріеля, силами якого нинішній глава МЗС Франк-Вальтер Штайнмайєр став єдиним кандидатом від правлячої коаліції на посаду президента країни, були види якраз у світлі зовнішньополітичного напрямку.

"Шульц, однак, хоче насамперед стати кандидатом на посаду канцлера, він хоче більше, але не впевнений, чи не занадто замахнувся", - йдеться в статті. Автор уточнює, що сам Мартін Шульц поки не коментує ситуацію, кажучи, що СДПН обговорить це "в свій час", тобто орієнтовно в лютому наступного року.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Габріель і сам хотів би претендувати на місце голови уряду, але, можливо, не стане цього робити, враховуючи низький рівень підтримки серед населення і навіть у лавах власної політсили.

Водночас Шульц має шанси залишитися працювати в Брюсселі.

Штайнмайєр залишає посаду глави МЗС в лютому, коли він гарантовано буде обраний президентом ФРН. Вибори в бундестаг, який пізніше назве нового канцлера, відбудуться в жовтні наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-