Канадська опозиція закликала владу підтримати акт Магнітського

Канадська опозиція закликала владу підтримати акт Магнітського

Укрінформ
Канаді необхідно ухвалити «акт Магнітського», який дозволить покарати чиновників-іноземців, які порушують права людини.

Таку думку висловила лідер офіційної парламентської опозиції Канади Рона Амброз, передає кореспондент Укрінформу.

«Найзлісніших порушників прав людини з усього світу необхідно притягнути до відповідальності. У річницю вбивства Сергія Магнітського у російській в’язниці, ми закликаємо уряд пам'ятати про свою обіцянку, дану як канадським, так і іноземним правозахисникам: підтримати та ухвалити «акт Магнітського», - сказала Амброз.

Вона наголосила, що корумповані іноземні чиновники можуть скористатися банківською системою Канади для приховування своїх статків і закликала не допустити цього.

Амброз також назвала чинну політику Канади на зближення із Росією «помилковою».

Нагадаємо: наприкінці жовтня у Канаді виявили 14 млн дол, які мали відношення до 230 млн дол, виведених з бюджету РФ. Цю махінацію свого часу розкрив адвокат Hermitage Capital Сергій Магнітський.

Як відомо, російський адвокат Сергій Магнітський був вбитий у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалив Європарламент.

Однак міністр закордонних справ Канади Стефан Діон вважає, що чинного законодавства Канади достатньо для накладення заборони на в’їзд до країни небажаним особам, тож потреби у нових законах немає.

Фото: russianweek.ca

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-