Канаді треба ухвалити «акт Магнітського» -  тіньовий міністр оборони

Канаді треба ухвалити «акт Магнітського» - тіньовий міністр оборони

Укрінформ
Канаді слід розробити правовий механізм, який дозволить швидко накладати санкції на іноземців-корупціонерів та порушників прав людини.

Таку думку висловив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан, передає кореспондент Укрінформу.

«Грубих порушників прав людини необхідно притягнути до відповідальності. Вони повинні постати перед наслідками за власні дії. Правильним кроком буде накласти санкції на таких осіб», - сказав Безан.

На його переконання, найкраще із цим завданням впорається так званий «акт Магнітського», який був поданий до обох палат федерального парламенту Канади ще на початку травня. «Цей законопроект дозволить Канаді виступити проти відповідальних за порушення прав людини. Я закликаю міністра закордонних справ дослухатися до його однопартійців та міжнародної спільноти і підтримати «акт Магнітського», - зазначив депутат.

За його словами, останні дані засвідчили, що корумповані іноземні чиновники використовують Канаду для зберігання своїх нечесно здобутих коштів. «Особи, яких підозрюють у грубих порушеннях прав людини використовують нашу банківську систему для приховування своїх статків. Канада потребує законодавства, яке припинить цю тривожну практику та притягне цих осіб до відповідальності», - наголосив Безан.

Він додав, що «акт Магнітського» дозволить уряду Канаду швидко накласти санкції у тому числі і на відповідальних за агресію Росії проти України.

Нагадаємо, цього тижня у Канаді виявили 14 млн дол, які мали відношення до 230 млн дол, виведених з бюджету РФ. Цю махінацію свого часу розкрив адвокат Hermitage Capital Сергій Магнітський.

Як відомо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалив Європарламент. Однак міністр закордонних справ Канади Стефан Діон вважає, що чинне законодавство Канади дозволяє забороняти в’їзд до країни небажаним особам, тож потреби у нових законах немає

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-