Польща чекає, що Трамп допоможе повернути з РФ літак Качиньського

Польща чекає, що Трамп допоможе повернути з РФ літак Качиньського

Укрінформ
Польща очікує від нової президентської адміністрації у США підтримки в нинішній геополітичній ситуації, зокрема у питанні повернення з Росії розбитого Ту-154М президента Лєха Качинського.

Про це в ефірі телеканалу tvn24 заявила глава польського уряду Беата Шидло.

“Я сподіваюся, що Дональд Трамп виконає ті декларації і зобов’язання щодо поляків, про які він говорив під час виборчої кампанії. Зокрема, він говорив і про питання Смоленської катастрофи і про літак (повернення розбитого Ту-154М – ред.)”, - заявила Шидло.

Водночас, найголовнішим вона назвала те, щоб Трамп сформував адміністрацію, яка бажатиме співпрацювати з Польщею, поглиблювати двосторонню співпрацю і щоб Варшава мала певність: Вашингтон дотримається зобов’язань, прийнятих на себе під час варшавського саміту НАТО в липні цього року (про розміщення американських військ в РП – ред.).

“Польща потребує підтримки з боку США в нинішній геополітичній ситуації, в якій ми зараз перебуваємо”, - наголосила глава польського уряду.

Польща упродовж шести останніх років безуспішно намагається домогтися від РФ повернення розбитого президентського літака. У Польщі на високому рівні неодноразово наголошували, що небажання Росії віддавати Польщі розбитий президентський авіалайнер може свідчити про намагання Москвою щось приховати від Варшави у справі катастрофи.

В авіакатастрофі 10 квітня 2010 року поблизу Смоленську загинули 96 осіб – польська офіційна делегація на чолі з тодішнім президентом Лєхом Качиньським, яка прямувала на відзначення 70-річниці Катинського злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-