Явка в другому турі президентських виборів у Молдові вища, ніж у першому

Явка в другому турі президентських виборів у Молдові вища, ніж у першому

Укрінформ
Явка в другому турі президентських виборів у Молдові станом на 14.30 становить понад 36% (більше мільйона виборців), що вище показників першого туру виборів майже на 5%.

Про це з Центральної виборчої комісії повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Згідно з даними про хід голосування, представленими Центрвиборчкомом в режимі реального часу, на цей час в Молдові проголосували більше мільйона виборців (36,4%). Активну участь у виборах беруть і представники діаспори: на закордонних дільницях проголосувало вже майже 62 тисячі громадян (близько 6% громадян, які перебувають за межами країни).

За даними Центрвиборчкому, активно голосують і громадяни Молдови, які проживають на території невизнаного Придністров'я: для них працюють 30 виборчих дільниць на правому березі Дністра.

У неділю, 13 листопада, в Молдові проходить другий тур президентських виборів: на пост глави держави претендують голова Партії соціалістів Ігор Додон і єдиний кандидат від правих сил, лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду.

Згідно з результатами першого туру виборів, за Додона проголосували понад 48% виборців, а за Санду - близько 38%.

Як повідомлялося, це перші з 1996 року всенародні вибори президента. З 2001 по 2009 роки главу держави обирав парламент. Навесні 2016 року Конституційний суд виніс вердикт про повернення до процедури всенародного обрання президента.

Фото: AllMoldova

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-