Вибори президента Молдови: найактивніше голосують в Італії, Румунії, РФ і Франції

Вибори президента Молдови: найактивніше голосують в Італії, Румунії, РФ і Франції

Укрінформ
На закордонних виборчих дільницях, де громадяни Молдови голосують у другому турі президентських виборів, найактивніше йде голосування в Італії, Румунії, Франції і Росії.

Про це з Центрвиборчкому Молдови повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«До цієї години найактивніше голосують представники молдавської діаспори, що проживають в Італії (проголосували більше ніж 13 тисяч виборців), Румунії (більше ніж 5 тисяч громадян), Росії (понад 4-х тисяч) і Франції (близько 3-х тисяч виборців)», - повідомила глава Центрвиборчкому Аліна Руссу.

Згідно з представленими даними, явка в другому турі президентських виборів станом на 13.00 годин становить 29,8% (більше ніж 860 тисяч виборців).

Найвища явка була зареєстрована в селі Покровка Дондюшанського району Молдови, де проголосували понад 63% громадян, а найнижча – в одному з сіл Кантемірського району на півдні країни, де проголосувало трохи більше ніж 20% громадян.

Як повідомляв Укрінформ, в неділю, 13 листопада, в Молдові проходить другий тур президентських виборів: на посаду голови держави претендують голова Партії соціалістів Ігор Додон і єдиний кандидат від правих сил, лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду.

Згідно з результатами першого туру виборів, за Додона проголосували більше ніж 48% виборців, а за Санду - близько 38% виборців.

Це перші з 1996 року всенародні вибори президента. З 2001 по 2009 роки главу держави обирав парламент. Навесні 2016 року Конституційний суд Молдови виніс вердикт про повернення до процедури всенародного обрання президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-