Канада виділить 1,5 млрд доларів на захист океанів

Канада виділить 1,5 млрд доларів на захист океанів

Укрінформ
Канада оголосила про розробку Національного плану із захисту океанів, що передбачає виділення 1,5 млрд доларів протягом п’яти років.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канадська економіка, навколишнє середовище та історія невід’ємно пов’язані із нашими прибережними регіонами. Національний план із захисту океанів, що вартує 1,5 млрд дол., перетворить Канаду на світового лідера у галузі морської безпеки та наблизить запровадження співуправління наших берегів прибережними громадами та корінним населенням, які разом забезпечуватимуть те, що узбережжя залишатимуться здоровими, чистими та безпечними для прийдешніх поколінь», - сказав Трюдо.

В офісі прем'єр-міністра додали, що стандарти, закладені у План, встановлюють жорсткіші екологічні норми, ніж аналоги з інших країн. «Національний план має чотири основні пріоритети: створення провідної світової системи морської безпеки; відновлення та захист морських екосистем; посилення партнерських стосунків між державою та громадами корінного населення та інвестиції у методи очищення поверхні води від нафтових плям», - пояснили у відомстві.

При цьому перші кошти для втілення Плану будуть виділені вже наступного року. «Все що ми як уряд робимо, має на меті одне – залишити нашим дітям та внукам краще місце для життя... Працюючи разом із партнерами вздовж узбереж та по всій країні, я певен, ми зможемо зберегти нашу берегову лінію для наступних поколінь», - підсумував прем'єр-міністр Канади.

Як відомо, Канада має вихід до трьох океанів та розпоряджається найдовшою береговою лінією у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-