Канада оподатковуватиме викиди вуглекислого газу

Канада оподатковуватиме викиди вуглекислого газу

Укрінформ
З 2018 року Канада почне збирати податок із виробників вуглекислого газу.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, вже з 2018 року мінімальна ціна на тону вуглекисню становитиме 10 дол, а до 2022 року досягне 50 дол.

Він додав, що право обирати спосіб оподаткування та остаточну ставку належатиме провінціям, центральний уряд лише визначатиме мінімальні показники.

На його переконання, цей крок необхідний, аби Канада змогла виконати свої зобов'язання за Паризькою угодою і зменшити до 2030 року викиди вуглекислого газу на 30% у порівнянні із 2005 роком.

«Аби наступні 50 років були кращим за попередні 50 років, ми маємо зменшити викиди парникових газів та перейти до низьковуглецевої економіки, яка працюватиме для усіх, особливо для членів середнього класу і тих, хто прагне до нього долучитися», - сказав Трюдо.

Хоча законодавство не вимагає цього від уряду, прем'єр-міністр виніс свій кліматичний план на обговорення до федерального парламенту, який в понеділок розпочав дебати із цього приводу.

Нагадаємо: Канада стала однією із 177 країн світу, які підписали так звану «Паризька угоду», яка встановлює основу міжнародного режиму зі зміни клімату.

Паризька угода набере чинності, коли не менше 55 сторін рамкової Конвенції, на частку яких припадає щонайменше 55% загальних глобальних викидів парникових газів, здадуть на зберігання свої ратифікаційні грамоти, інструменти про прийняття, затвердження або приєднання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-