Довгі черги на дільницях коштують американцям до мільярда доларів - NYT

Довгі черги на дільницях коштують американцям до мільярда доларів - NYT

Укрінформ
На багатьох виборчих дільницях в США утворюються довгі черги.

Це змусило американську газету Нью-Йорк Таймс звернутися за коментарями до економістів щодо оцінки ефекту, який це тривале очікування може мати на сімейні бюджети та очікування виборців, повідомляє New York Times

''До мільярда доларів", - такою є оцінка Чарльза Стюарта, фахівця з політичних наук, який працює в Массачусетському Технологічному Інституті. При цьому левова частка додаткових витрат лягає на домогосподарства меншин, які змушені платити більше за догляд за дітьми і жертвувати іншими речами, щоби мати час вистояти чергу до кінця.

Водночас тривале очікування в черзі знижує рішучість виборця прийти на виборчу дільницю наступного разу. NYT посилається на математичну модель Стівена Петтігру, аспіранта Гарвардського Університету, яка опирається на припущення, що кожна додатково проведена в черзі година знижує на один відсоток ймовірність приходу виборця на дільницю на наступних виборах. Якщо послуговуватися такою моделлю, щонайменше 200 тисяч американців не з'явилися на дільниці на проміжних виборах 2014 року через те, що були змушені чергувати в чергах на виборах 2012 року.

Разом з тим статистика свідчить, що не варто переоцінювати ефект черг на виборчих дільницях. Середній час очікування в чергах на дільницях на виборах в США 2012 року складав 14 хвилин, і лише 5 відсотків виборців простояли в чергах понад одну годину.

Фото: JOSHUA BRIGHT FOR THE NEW YORK TIMES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-