Армія Південної Кореї приведена у підвищену готовність

Армія Південної Кореї приведена у підвищену готовність

Укрінформ
Військові Південної Кореї перебувають у стані підвищеної бойової готовності на тлі побоювань щодо проведення Північною Кореєю нових випробувань балістичних ракет напередодні президентських виборів у США, запланованих на вівторок, 8 листопада.

Про це повідомляє The Korea Times

“Ми уважно стежимо за всіма пересуваннями північнокорейських військових і ядерним полігоном Пунгері та іншими можливими місцями запуску ракет. Військові повністю готові відреагувати на будь-які провокаційні дії з боку Півночі”, - заявив представник  Південнокорейського об’єднаного комітету начальників штабів.

На думку військових, Пхеньян може послати чіткий сигнал новому президенту США, що не має наміру відмовлятися від своєї ядерної та ракетної програми попри міжнародні санкції і засудження.

Раніше повідомлялося, що американська розвідка має дані про підготовку Північною Кореєю запуску ще однієї балістичної ракети середньої дальності попри засудження світовою спільнотою таких дій КНДР.

У Штатах гадають, що йдеться про запуск ракети "Мусудан", яке стане дев'ятим ракетним пуском упродовж цього року на додачу до двох ядерних випробувань, проведених Пхеньяном на порушення санкцій ООН. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-