Розвідка США: Пхеньян готується випробувати ще одну балістичну ракету

Розвідка США: Пхеньян готується випробувати ще одну балістичну ракету

Укрінформ
Американська розвідка має дані про підготовку Північною Кореєю ще однієї балістичної ракети впродовж наступних трьох діб попри засудження світовою спільнотою таких дій КНДР.

Про це повідомив у вівторок із посиланням на джерела в розвідувальні структури американський телеканал Fox News.

"Північна Корея готується запустити чергову балістичну ракету середньої дальності протягом ближчих 24-72 годин", - повідомили телеканалу одразу двоє американських високопосадовців, ознайомлених із даними розвідки.

При цьому уточнюється, що йдеться про запуск ракети "Мусудан", яке стане дев'ятим ракетним пуском впродовж цього року на додаток до двох ядерних випробувань, проведених Пхеньяном у порушення санкцій ООН.

У Пентагоні зазначають, що ракета "Мусудан" може бути запущена з прихованих пускових установок, які можуть пересуватися по дорогах та розташовуватися в горах. До того ж, Пхеньян вже давно заявляв про бажання побудувати міжконтинентальну балістичну ракету з ядерною боєголовкою для удару по Сполученим Штатам.

Як підкреслюється в публікації, Північна Корея виявила схильність проводити заборонені випробування напередодні визначних подій у США. Цього разу наступного тижня у Сполучених Штатах мають пройти президентські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-