Європа збирає розвіддані на Трампа через його зв'язки з РФ – News Week

Європа збирає розвіддані на Трампа через його зв'язки з РФ – News Week

Укрінформ
Європейські союзники США дедалі частіше висловлюють тривогу з приводу заяв Трампа, який заперечує роль Москви в кібератаках, щоб завадити виборам у США.

Вони побоюються, що кандидат від республіканців підштовхує Кремль поширити кіберкампанію на ряд інших країн та послабити західний альянс, через це вимушені збирати розвідувальну інформацію на мільярдера, пише впливове видання News Week.

"Коли офіцери американської розвідки в приватному порядку проінформували Трампа про спроби Росії вплинути на результат виборів у США, він публічно знехтував цією інформацією як ненадійною, замість того, щоб погодитись, що ці кібернапади є неймовірно складними", - описує видання занепокоєння, які мають місце в Європі.

Чиновники з двох європейських країн підтвердили, що коментарі Трампа турбують кілька партнерів по НАТО, бо це означає, що він або не вірить інформації розвідки, або не звертає на неї уваги, або ж не розуміє її, чим з невідомих причин вводить в оману американців.

Європейці занепокоєні також зв'язками близького оточення Трампа з росіянами. У цьому зв'язку нагадуються прізвища Пола Манафорта, Картера Пейджа, генерала Майкла Флінна. Крім того, західна розвідка отримала повідомлення, що представник Трампа провів зустріч у представництві Росспівробітництва – агентства при МЗС Росії, якому доручено адміністративне управління програмами мови, освіти та підтримки цивільного населення.

"Трамп і його кампанія також поширюють пропаганду, що створюється зусиллями Кремля, спираючись на фіктивну інформацію, отриману за допомогою традиційних російських методів дезінформації", - пише видання.

Через це та багато інших факторів у Європі на офіційному рівні наголошують, що тепер вони просто "вимушені збирати розвідувальну інформацію про людину, яка могла би бути наступним президентом США", підкреслюючи, що у них немає вибору. "Москва розглядається в якості прямої загрози їхнім інтересам – як через агресивні спроби змінити глобальні альянси, так і через її можливості зашкодити Західній Європі, яка отримує майже 40% свого природного газу з Росії. У разі, якщо США, остання наддержава, змінить свою політику щодо НАТО на користь Росії, альянс між Америкою і Західною Європою може зазнати безпрецедентних змін", - підкреслюється занепокоєння європейської сторони.

Тож, очевидно, вперше з часів Другої світової, на заході Європи побоюються, що американські вибори в разі перемоги Трампа "можуть спровокувати події, які поставлять під загрозу їхню національну безпеку" та зашкодять альянсам, "які тримали континент безпечним упродовж десятиліть".

Фото: Twitter/keuleruke

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-