Британська розвідка попереджає про зростання російської загрози

Британська розвідка попереджає про зростання російської загрози

Укрінформ
Росія представляє зростаючу загрозу стабільності Великобританії і використовує всі сучасні засоби, наявні в її розпорядженні для досягнення своїх цілей.

Про це заявив генеральний директор британської розвідслужби MI5 Ендрю Паркер, пише DW.

За його словами, в той час, коли головна увага в світі прикута до ісламського екстремізму, все більшу небезпеку становлять секретні операції з інших країн, серед яких він особливо виділив Росію.

"Вона використовує весь спектр державних органів та силових відомств, щоб проводити свою зовнішню політику все більш агресивними способами - із застосуванням пропаганди, шпигунства, диверсій і кібератак", - зазначив Паркер в інтерв'ю газеті The Guardian, опублікованому у вівторок, 1 листопада. Це перше газетне інтерв'ю чинного глави розвідки Великобританії за всю 107-річну історію цієї спецслужби.

У Великобританії, за словами глави MI5, і раніше працювало багато офіцерів російської розвідки, але нинішню ситуацію від часів холодної війни відрізняє ведення кібервійни.

Серед цілей шпигунства з боку Москви він назвав військові таємниці, промислові проекти, економічну, урядову і зовнішньополітичну інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-