Австралія і Ізраїль модернізують військові відносини

Австралія і Ізраїль модернізують військові відносини

Укрінформ
В австралійському Сіднеї розпочався міжнародний форум «Діалог Беер-Шеві» за участю провідних політиків, аналітиків, дипломатів і військових діячів Австралії та Ізраїлю

Про це повідомляє The Australian.

Напередодні Інститут стратегічної політики Австралії та Ізраїльський центр стратегічних досліджень Бегін-Садат у спільній доповіді наголосили на важливості країн модернізувати військові і дипломатичні відносини з метою координації зусиль у боротьбі з тероризмом та щодо використання новітніх технологій.

Перспективними для Австралії вважаються досвід Ізраїлю у сфері використання безпілотних літальних систем, ПРО, кіберзасобів, бронезахисту транспортних засобів, інтелектуальних датчиків, а також низка інших можливостей.

Наголошується, що обидві країни є близькими союзниками Сполучених штатів і використовують багато спільного оборонного устаткування США, в тому числі F-35а Joint Strike Fighter.

У доповіді також пропонується Канберрі допомогти Ізраїлю посилити дипломатичні контакти в Азії, зокрема в Індонезії, яка не має формальних дипломатичних відносин з Ізраїлем.

Автори вважають, що Австралія не повинна розглядати Ізраїль через призму палестинського питання.

У доповіді стверджується, що зміцнення відносин з Ізраїлем не завдасть шкоди авторитету Австралії в арабському або мусульманському світі, оскільки «арабські країни стають ближчими для Ізраїлю через зростання впливу Ірану в регіоні і через страх перед радикальним ісламом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-