У Києві презентували українсько-ізраїльський Інститут стратегічних досліджень

У Києві презентували українсько-ізраїльський Інститут стратегічних досліджень

Укрінформ
У Києві презентували українсько-ізраїльський Інститут стратегічних досліджень імені Голди Меїр.

Про напрямки роботи розповів директор Інституту Альберт Фельдман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Українсько-ізраїльський Інститут стратегічних досліджень виник як продукт співробітництва, який вже реалізований в Україні по деяких напрямках з ізраїльськими експертами. В тому числі варто відмітити два напрямки: посттравматичний синдром і його реабілітація і допомога переміщеним особам і біженцям з Криму і з регіону, де зараз проходить АТО", - сказав Фельдман.

Він зазначив, що Інституту вдалося налагодити діалог між українськими і ізраїльськими спеціалістами.

"Наприклад, щодо посттравматичного синдрому нам вдалося реалізувати серію навчань і ввести в українську практику протокол цієї реабілітації, він затверджений Міністерством охорони здоров’я, який створений на базі двох протоколів - ізраїльського і австралійського. І коли ми побачили, що це дуже необхідно, що українські спеціалісти потребують підтримки: методологічної, наукової, експертної зі сторони ізраїльських спеціалістів, і не тільки в сфері медицини і соціальної політики, то було прийнято рішення про створення такого Інституту", - розповів він.

Фельдман зазначив, що серед напрямків діяльності Інституту - енергетична безпека України, альтернативні джерела отримання енергоносіїв, безпека соціуму і протидія терористичній загрозі.

Також, за його словами, Інститут планує займатися реформуванням охорони здоров'я, модернізацією екстреної медицини, психічним здоров'я суспільства і використовувати досвід Ізраїля в допомозі переміщеним особам, жертвам терористичних актів та учасникам бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-