У Михайлівському соборі презентували благодійний проект реабілітації АТОшників

У Михайлівському соборі презентували благодійний проект реабілітації АТОшників

Фото
Укрінформ
На території Михайлівського собору у Києві волонтери презентували реабілітаційно-відпочинкову програму табору "Із любов`ю в серці" для бійців АТО, який вже рік існує на Івано-Франківщині.

В рамках заходу всіх охочих знайомлять з лікуванням мистецтвом, гончарством, спортом і туризмом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Благодійний проект "Реабілітаційно-відпочинковий табір для бійців АТО" вже рік працює у селі Розтоки, що у Косівському районі, на території туристичної бази "Стожари", яку її власники нам надали у користування. Там проведено п`ятнадцять заїздів для бійців і два заїзди для волонтерів. Тобто у нас побували за рік більш як 350 чоловік, котрі протягом десяти днів проходили реабілітацію", - зазначила організатор заходу Тетяна Костенюк.

За її словами, мета сьогоднішньої презентації - показати, що проект з реабілітації працює і дає результат, а також знайти фінансову підтримку для його продовження та розвитку.

Волонтерка розповіла, що у реабілітаційно-відпочинковому таборі людям, які пережили війну, допомагають відволіктися і відновитися. Організатори табору і їхні добровільні помічники втягують бійців АТО у потужний коловорот цікавих подій - походи в гори, екскурсії у музеї, різноманітні майстер-класи, духовне спілкування зі священнослужителями, зустрічі з талановитими і цікавими людьми, а також дітьми та підлітками, які дивляться на сучасних українських героїв захопленими очима, концерти народної і сучасної музики.

"Є такий термін – "кесонна хвороба". Це небезпечне і навіть смертельне захворювання виникає в організмі людини під час швидкого переходу з середовища з підвищеним атмосферним тиском повітря у середовище з нижчим тиском. Воно вражає водолазів. Стрімкий підйом з безодні на поверхню дуже небезпечний. Організм людини може його не витримати. Те саме можна сказати про воїнів, які повертаються з пекла війни. Їм потрібен час, щоб оговтатися, заспокоїтися, призвичаїтися до мирного життя. Їм життєво необхідна реабілітація – медична, психологічна, соціальна.  Реабілітаційно-відпочинкову програму табору "З любов’ю в серці" можна назвати лікуванням природою, мистецтвом і любов’ю", - підсумувала Костенюк.

Фото: Укрінформ, Павло Багмут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-