Президентські перегони у Молдові: Додон побачив

Президентські перегони у Молдові: Додон побачив "руку США"

Укрінформ
Лідер проросійської Партії соціалістів, кандидат в президенти Молдови Ігор Додон, який є лідером симпатій виборців, побачив "руку США" у знятті з виборів представника правлячої Демпартії Маріана Лупу.

Так на своїй сторінці в Facebook політик прокоментував відмову від подальшої участі у виборах кандидата від Демократичної партії Маріана Лупу на користь проєвропейського кандидата (Майї Санду), повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові. 

«Те, про що я говорив протягом кількох місяців, підтвердилося. Майя Санду - єдиний кандидат, обговорений у Вашингтоні під час зустрічі Вікторії Нуланд з Владом Плахотнюком (один з керівників Демпартії. - Ред.). Там знали, як переконати Плахотнюка, бо у американців свої методи переконання. У них є своя інформація, проводяться різні розслідування. Майя Санду є лише гвинтиком у цій угоді», - написав Додон.

На думку лідера соціалістів, «сценарій виборів президента Молдови давно був розроблений американцями і мав на меті об'єднання всіх проєвропейських сил».

Політик висловив також співчуття у зв'язку з відмовою екс-кандидата на пост президента Молдови Андрія Нестасє від боротьби на користь Санду.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Лупу відмовився від подальшої боротьби за пост президента на користь кандидата від проєвропейських сил. Сама Санду назвала відмову Лупу «підлим і відчайдушним жестом», бо провладний кандидат не користується підтримкою виборців, і звинуватила Плахотнюка у змові з Додоном.

Нагадаємо, 30 жовтня в Молдові пройдуть чергові всенародні вибори президента. Лідерами президентських перегонів сьогодні є голова проросійської Партії соціалістів Ігор Додон і керівник партії «Дія і солідарність», екс-міністр освіти Майя Санду. Екс-прем'єр Юріє Лянке після відмови від боротьби Маріана Лупу автоматично перемістився на третю сходинку лідерів президентських перегонів.

Фото: dodon.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-