Польща чекає від Росії офіційних пояснень щодо

Польща чекає від Росії офіційних пояснень щодо "Містралів"

Укрінформ
Варшава очікує від Москви офіційної інформації щодо можливої купівлі в Єгипту за символічну плату двох десантних кораблів типу "Містраль".

Про це заявила виконувач обов'язків прес-секретаря міністра національної оборони (МНО) Польщі Катажина Якубовська, інформує wpolityce.pl

"Ми очікуємо від Російської Федерації чіткої позиції щодо відмови від цієї купівлі", - заявила Якубовська.

Вона додала, що наявність у Росії "Містралів" не відповідає національним інтересам Польщі.

Як повідомлялося, глава МНО Польщі Антоній Мацеревич повідомив, що з достовірних джерел володіє інформацією про перепродаж Єгиптом Росії двох "Містралів", які той торік купив у Франції.

Посол Єгипту в Росії Мухамед Ель-Бадрі у п'ятницю відмовився підтвердити повідомлення про продаж "Містралів" Росії за долар. Тоді ж речник президента РФ Дмитро Пєсков зазначив, що це "цілковита дурниця". Він додав, що польські джерела інформації є "ненадійними".

Раніше Росія замовила у Франції два кораблі типу "Містраль" за 1,2 млрд дол. Однак під тиском міжнародної спільноти у контексті анексії Росією українського Криму Франція у серпні 2015 року відмовилася продавати Москві ці кораблі. Згодом "Містралі" вирішив купити у Франції Єгипет за 950 млн євро. Другий десантний корабель потрапив до Єгипту в середині вересня. Єгипет вже назвав ці кораблі іменами двох екс-президентів - Гамаля Абдель Насера й Анвара Садата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-