У США - масована DDoS атака, підозрюють Росію

У США - масована DDoS атака, підозрюють Росію

Укрінформ
У США спостерігаються масштабні проблеми із доступом до Інтернет. Повідомляється, що цілий ряд найпопулярніших сайтів, включно із веб-сторінками Twitter.com, Amazon.com, PayPal.com, сайтами впливових ЗМІ та провайдерів зв'язку та ін. повільно завантажуються.

Розслідуванням обставин ситуації займається Міністерство нацбезпеки США, повідомляє Голос Америки.

"Мене цікавить, чи ця DDoS атака не являє собою відплату з боку Росії за те, що її агентів у Wikileaks було ізольовано?", - зазначає редактор видання The Atlantic Девід Фрум.

Раніше сайт Wikileaks (розвідка США офіційно пов'язує його із Кремлем – ред.) заявив, що його засновника Джуліана Асанджа, який тривалий час переховується у посольстві Еквадора у Лондоні, було відрізано від Інтернет під тиском США, після публікацій сайтом незаконно отриманого листування менеджера виборчої кампанії Гілларі Клінтон, Джона Подести.

"А якщо наступного разу хакери спробують за допомогою DDoS атаки втрутитись у вибори у США?", - задається питанням Фрум.

Причиною ситуації називають DDoS атаку на сервери DNS компанії Dyn.com, яка надає послуги з обслуговування доменних імен низці провідних Інтернет брендів. Проблеми найбільше торкнулись східного узбережжя США.

"DDoS атака включає скеровування потужного Інтернет трафіку на ціль з метою її перевантаження та зриву роботи. DNS (система доменних імен – ред.) є у певному сенсі адресною книгою Інтернету, допомагаючи Інтернет браузерам під'єднатись до сайтів відштовхуючись від їх назв", - пояснює видання Time.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-