WikiLeaks оприлюднив листування Обами - ЗМІ

WikiLeaks оприлюднив листування Обами - ЗМІ

Укрінформ
Електронний ресурc WikiLeaks оприлюднив викрадені листи з переписки Барака Обами і Джона Подести в період перед президентськими виборами у США в 2008 році.

Про це інформує центральний американський телеканал CNN.

"Адреса електронної пошти, зазначена як bobama@ameritech.net , датується періодом, який передував обранню Обами на пост президента в листопаді 2008 року, коли він ще користувався своїм пристроєм Blackberry", - йдеться у публікації.

Джон Подеста, який зараз є головою президентської кампанії Гілларі Клінтон, на той час очолював перехідну команду Барака Обами перед його інавгурацією під час першого терміну.

Всі вісім зламаних листів (плюс вкладення) датуються періодом із жовтня по листопад 2008 року. Вони не були отримані з серверів Білого дому, уточнює видання.

Телеканал зауважив, що не може самостійно підтверджувати, чи це справжні електронні листи. Але кампанія Клінтон не заперечувала будь-якого витіку електронної пошти, у тому числі Джона Подести в інших публікаціях Wikileaks.

Один із листів, адресований Обамі з темою "Різноманітність" розкривав потенційний вибір кабінету його нової адміністрації. У тому числі, йшлося про потенційних афроамериканських, латиноамериканських і азіатських кандидатів, а також жінок в якості призначень у новій адміністрації. У списку була і Гілларі Клінтон як потенційний кандидат на посаду голови Держдепартаменту або Департаменту охорони здоров'я та соціальних служб.

Телеканал повідомив, що направив запит в Білий дім із проханням прокоментувати оприлюднені документи, втім у адміністрації не квапляться з відповіддю.

Фото: alexey43

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-