Один з лідерів молдавської опозиції вийшов з президентських перегонів

Один з лідерів молдавської опозиції вийшов з президентських перегонів

Укрінформ
У Молдові лідер партії «Громадянська платформа «Гідність і правда» Андрій Нестасє зняв свою кандидатуру з передвиборної президентської гонки на користь кандидата від партії «Дія і солідарність» Майї Санду.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Смію сподіватися, що мій жест благотворно вплине на інших кандидатів від опозиції. Мій вчинок зумовлений ще й тим, що йти двома кандидатами від опозиції на виборах - це заздалегідь програшний варіант», - заявив журналістам Нестасє.

Він наголосив, що знімає свою кандидатуру з виборів на користь іншого кандидата від опозиції - лідера партії «Дія і солідарність», екс-міністра освіти Майї Санду.

При цьому Нестасє висловив жаль, що до теперішнього часу немає ні політичної угоди між трьома опозиційними партіями про підтримку єдиного кандидата, ні жодного штабу, який працював би на Санду.

За даними соціологів, Майю Санду і Андрія Нестасє підтримують, в цілому, близько 25% виборців, і якби наступної неділі відбулися президентські вибори, у другий тур вийшли б соціаліст Ігор Додон (близько 33%) і Майя Санду.

Як повідомляв Укрінформ, 30 жовтня нинішнього року в Молдові пройдуть всенародні вибори президента. На вищий пост в державі претендують 11 кандидатів. Лідерами президентських перегонів вважаються Ігор Додон (Партія соціалістів), Маріан Лупу (Демократична партія), Майя Санду («Дія і солідарність») і Андрій Нестасє (Громадянська платформа «Гідність і правда»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-