Права опозиція хоче висунути єдиного кандидата на посаду президента Молдови

Права опозиція хоче висунути єдиного кандидата на посаду президента Молдови

Укрінформ
Праві опозиційні партії - «Дія і солідарність», Громадянська платформа «Гідність і правда» і Ліберально-демократична партія – відновили переговори про висунення єдиного кандидата на посаду президента Молдови.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Пропозиція Громадянської платформи «Гідність і правда» своїм партнерам – партії «Дія та солідарність» і Ліберально-демократичній партії залишається в силі (Напередодні Громадянська платформа запропонувала висунути Андрія Нестасе єдиним кандидатом на пост президента – ред.). Якщо наші партнери по діалогу не погодяться з нашою пропозицією ми готові обговорити пропозицію про висунення Майї Санду в якості єдиного кандидата від правих сил на президентських виборах», - заявив лідер Громадянської платформи Андрій Нестасе.

Лідер «Дії і солідарності», екс-міністр освіти і кандидат в президенти Майя Санду подякувала Андрію Нестасе за пропозицію, назвавши його жест сміливим і відповідальним.

Підтримати кандидатуру Майї Санду готові і представники Ліберально-демократичної партії, про що заявив її лідер Віорел Чиботару.

Про своє остаточне рішення лідери партій оголосять в найближчі два дні.

Як повідомляв Укрінформ, 30 жовтня в Молдові відбудуться всенародні вибори президента. За даними соціологів, лідерами виборчої кампанії є лідер Партії соціалістів Ігор Додон, голова демпартії Маріан Лупу, голова партії «Дія і солідарність» Майя Санду і керівник Громадянської платформи «Гідність і правда» Андрій Нестасе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-