Росія передає WikiLeaks листи американських політиків – CNN

Росія передає WikiLeaks листи американських політиків – CNN

Укрінформ
У США існує низка свідчень того, що Росія постачає WikiLeaks інформацію з листів електронної пошти американських політиків, які стосуються президентських виборів у країні. 

Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела, близькі до слідства. 

"Москва щонайменше забезпечує інформацією або, можливо, безпосередньо відповідальна за витікання", - повідомляють джерела.

Як зазначається, WikiLeaks продовжує публікувати електронні листи, щод стосуються керівника передвиборчого штабу Гілларі Клінтон Джона Подести, що є ще одним доказом того, що Росія використовує організацію як засіб доставки для повідомлень та іншої вкраденої інформації.

Представники американських спецслужб усе ще досліджують ступінь зв'язку між Росією і WikiLeaks, але вони, як і раніше, впевнені, що Росія стоїть біля самих витоків.

Водночас CNN не вдалося отримати коментар від WikiLeaks. Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж раніше заперечував будь-який зв'язок або співпрацю з Росією, зазначається в публікації. 

Як повідомлялося, сайт WikiLeaks у понеділок, 10 жовтня, опублікував другу частину листування глави передвиборчого штабу Клінтон Джона Подести. Було опубліковано близько 2000 листів, датованих 2015 роком. У листах працівники передвиборчого штабу Клінтон обговорюють, як відповідати на запитання преси та давати коментарі з чутливих тем, одна з яких — випуск книги "Гроші Клінтонів", у якій Фонд Клінтонів звинувачують у сумнівних операціях. Перша частина була опублікована 8 жовтня і стосувалася питань ядерної енергетики та пожертвувань у фонд Клінтон від гірничовидобувної та ядерної галузей. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-