WikiLeaks виклали таємне листування голови штабу Клінтон

WikiLeaks виклали таємне листування голови штабу Клінтон

Укрінформ
На сайті WikiLeaks опубліковано кілька тисяч електронних листів голови передвиборчого штабу кандидата в президенти США від демократів Гілларі Клінтон Джона Подести.

Як повідомляє "Радіо Свобода", на ресурсі викладено, зокрема, витяги з платних виступів Клінтон перед фінансистами і різним групами, що представляють ділові кола Сполучених Штатів в роки, що передували її президентській кампанії.

З таємного листування випливає, що Клінтон у своїх виступах висловлювалася за «відкриту торгівлю і відкриті кордони». Зокрема, виступаючи в одному з бразильських банків у 2013 році, вона говорила про те, що мріє про створення в Західній півкулі єдиного вільного ринку з відкритими кордонами.

Крім того, Клінтон заявляла, що саме керівництво фінансових компаній якнайкраще знає, як потрібно реформувати американську фінансову індустрію. На одному із заходів, організованих інвестиційним банком Goldman Sachs, вона заявляла, що кандидатам в президенти від обох партій потрібна фінансова підтримка від Уолл-стріт для ведення кампаній.

У штабі кандидатки у президенти не підтверджують справжність цих документів. «Ми не збираємося підтверджувати справжність вкрадених документів, оприлюднених Wikileaks і його засновником Джуліаном Ассанжем, який не приховує свого бажання зашкодити Гілларі Клінтон», – прокоментував витік інформації прес-секретар канидадата від демократів Глен Кеплін.

Тим часом сам Подеста заявив, що «не в захваті від зламу росіян у їх прагненні перевести вибори в бік Дональда Трампа», проте часу на з'ясування, «які документи є реальними, а які – підробними», немає.

Як відомо, Клінтон відмовлялася оприлюднити стенограми виступів попри численні вимоги опонентів. Її прибічники підозрюють, що витік було організовано російськими хакерами, що, як вважається, діють в інтересах іншого кандидата у президенти - Дональда Трампа.

Нагадаємо, 7 жовтня США вперше публічно звинуватили Росію в організації низки кібератак на американські політичні організації, а також колишніх і нинішніх чиновників. В офісі директора Національної розвідки США та Міністерстві національної безпеки висловили впевненість, що російська влада керувала розсекречення електронних переписок, зокрема і Національного комітету Демократичної партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-