США виділили $12 млн країнам, ураженим ураганом

США виділили $12 млн країнам, ураженим ураганом "Метью"

Укрінформ
Уряд США прийняв рішення про виділення додаткових $12 млн на допомогу державам, постраждалим від недавнього руйнівного урагану "Метью", що вирував у Карибському басейні, зачепивши також південний схід США.

Про це повідомив під час брифінгу в четвер заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) сьогодні заявило про виділення понад $12 млн додаткової гуманітарної допомоги для підтримки громад, постраждалих від урагану "Метью", - зауважив представник Держдепу.

Враховуючи це рішення, загальна допомога з боку американського уряду становить майже $14 млн, виділених на невідкладні зусилля щодо ліквідації наслідків урагану "Метью" на Гаїті, Ямайці та Багамських островах.

Як повідомив Тонер, фінансування охоплює забезпечення питною водою, харчами, предметами першої необхідності уражених регіонів, в тому числі близько $7 млн в рамках продовольчої програми ООН.

Представник США також поінформував, що напередодні USAID та Пентагон відправили свої місії на Гаїті для надання підтримки з ліквідації наслідків стихії на острові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-