У Молдові назвали основних претендентів на пост президента

У Молдові назвали основних претендентів на пост президента

Укрінформ
Якщо вибори в Молдові проходитимуть у два тури, у другому за посаду президента боротимуться лідер Партії соціалістів Ігор Додон і голова правлячої Демократичної партії, екс-спікер парламенту Маріан Лупу.

Такі дані соціологічного дослідження, проведеного компанією Intelect Group, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Якби наступної неділі в країні пройшли президентські вибори, то у другий тур вийшли б голова Партії соціалістів Ігор Додон (за нього готові проголосувати 33,5% виборців) і лідер Демократичної партії Маріан Лупу (12,7%)», - зазначили автори дослідження.

За даними соціологів, рейтинги обох кандидатів на президентське крісло виросли завдяки реальним виборчим програмам претендентів.

На третьому і четвертому місцях йдуть лідер партії «Громадянська платформа «Гідність і правда» Андрій Нестасє (12,1%) і керівник іншої опозиційної політсили — партії «Дія і солідарність», екс-міністр освіти Майя Санду (11,5%).

Опитування відбулося наприкінці вересня — на початку жовтня нинішнього року. Похибка даних становить плюс-мінус 2,3%.

Як повідомляв Укрінформ, 30 жовтня в Молдові пройдуть всенародні вибори президента. Якщо в першому турі жодному з кандидатів не вдасться набрати більше 50% голосів, через два тижні в країні відбудеться другий тур виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-