На виборах у Молдові перемогу пророкують прокремлівському кандидату

На виборах у Молдові перемогу пророкують прокремлівському кандидату

Укрінформ
На думку колишнього прем'єр-міністра Молдови Іона Стурзи, на майбутніх  президентських виборах у Молдові перемогу здобуде прокремлівський кандидат, лідер Партії соціалістів Ігор Додон, якого підтримує молдовський олігарх Влад Плахотнюк.

Про це Стурза, нині бізнесмен, написав в соціальних мережах.

«У Кишиневі атмосфера фаталізму. Президентські вибори (якщо вони відбудуться!) виграє кремлівський кандидат Ігор Додон, якого підтримує Влад Плахотнюк. Прораховуються лише сценарії, щоб схиляння перед Росією було менш помітним. Додон - навіть не проект Росії, це особистий проект Кремля. Його кандидатура народилася в надрах ГРУ», - написав Стурза.

Екс-прем'єр наголошує також, що втручання Росії у внутрішні справи Молдови буде жорстким, оскільки  йдеться не про турботу Путіна про молдаван, а про геополітичне протистоянні між Сходом і Заходом.

На думку Стурзи, єдиним виходом із ситуації може стати лише об'єднання проєвропейських сил і висунення єдиного кандидата на президентських виборах.

Сам Ігор Додон обвинувачення спростував, запросивши Стурзу в офіс Партії соціалістів, щоб ознайомитися з тим, як готуються агітаційні матеріали під час передвиборної кампанії.

Як повідомлялося, 30 жовтня в Молдові пройдуть чергові, всенародні вибори президента. За даними Центрвиборчкому, на вищий пост в державі претендують 12 кандидатів.

За даними соціологів, лідерами президентських перегонів є представник Партії соціалістів Ігор Додон і висуванець від правлячої Демократичної партії Маріан Лупу.

Згідно з Конституцією Молдови, якщо в першому турі жоден з кандидатів не набере більш як 50% голосів виборців, через два тижні пройде другий тур виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-