Сирійська опозиція вимагає від Євросоюзу санкцій проти Росії

Сирійська опозиція вимагає від Євросоюзу санкцій проти Росії

Укрінформ
Представництво сирійської опозиції – Високий переговорний комітет (HNC) – вимагає від Євросоюзу запровадити санкції щодо Росії за її воєнні злочини в Сирії.

Про це заявив член HNC Бассма Кодмані, повідомляє Anadolu.

«ЄС повинен негайно ввести цільові санкції проти російських урядовців та компаній, які прямо втягнені в неконтрольовані атаки проти мирного населення, цивільної інфраструктури і медичних закладів, а також тих, хто фінансово підтримує режим Асада», - сказав він.

Кодмані уточнив, що Росія в Сирії використовує високотехнологічну зброю, включаючи протибункерні авіабомби, якими б’є по мирному населенню в Східному Алеппо.

«Якщо не зважати на наслідки її (Росії – ред.) ролі в неконтрольованому вбивстві мирних жителів, бомбардуванні гуманітарних цілей і ударах по медичних закладах в Алеппо та по всій Сирії, Росія продовжуватиме свою нелегальну кампанію і покриватиме вбивства, здійснювані режимом», - відзначив опозиціонер.

Крім того, на думку представника HNC, санкції повинні йти в ряд з активними діями щодо припинення неконтрольованих вбивств мирних сирійців, а саме створенням національної зони, захищеної від дій авіації.

«Це не лише врятує життя, а й дасть початок значимому політичному процесу», - наголосив Бассма Кодмані.

Як повідомлялося, перемир’я у Сирії, встановлене за посередництва США і Росії, було порушено обстрілом колони гуманітарного конвою. США звинувачують в інциденті російських військових і не виключають накладання нових санкцій.

3 жовтня російську дипломатичну місію в столиці Сирії — Дамаску обстріляли з мінометів. МЗС Росії покладає відповідальність за обстріл посольства на США та їх союзників.

Від касетних бомб російського виробництва у Сирії гинуть цивільні громадяни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-