Рейтинг Меркель піднявся на дев'ять пунктів

Рейтинг Меркель піднявся на дев'ять пунктів

Укрінформ
Рейтинг канцлера ФРН Ангели Меркель за останній місяць піднявся на дев'ять пунктів.

Це показало жовтневе опитування ARD - Deutschlandtrend.

«Задоволені політикою» Меркель 54% опитаних, це на дев'ять процентних пункта більше, ніж у вересні 2016 року, коли рейтинг глави уряду впав до свого п'ятирічного мінімуму.

Це найбільше поліпшення позицій серед усіх політиків, серед яких Меркель тепер посідає третій рядок. Найпопулярнішим серед німців політиком ФРН залишається міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмайєр, позитивно діяльність якого оцінюють 75% респондентів, причому він додав ще два пункти. На другому місці міністр фінансів Вольфганг Шойбле з 63%, хоча і втратив два пункти.

Основний на сьогодні опонент у рядах соратників Меркель, прем'єр-міністр Баварії та глава сестринської ХДС партії - Християнсько-соціального союзу Хорст Зеехофер порівняно з вересневим звітом втратив 7% підтримки, найбільше, і зупинився на 37%, це дев'яте місце.

При цьому рейтинг союзу ХДС/ХСС залишився на колишньому рівні - 33%, як і раніше, залишаючись найпопулярнішою політичною силою у країні. В цілому практично незмінними залишилися рейтинги майже усіх партій. На другому місці стоїть СДПГ - 22%, на третьому - право-популістська «Альтернатива для Німеччини» - 14%, «Зелені», - 11% і «Ліві» - 9%.

Щодо інших питань, то 63% опитаних не вірять у можливість розв'язання міграційної кризи на європейському рівні у найближчому майбутньому, оптимістичні лише 35%. Загрозу насильства з боку правих екстремістів як високу оцінюють 84%, таку з боку ісламістів бачать 68%, небезпеку з боку украй лівих сил бачать 52%. Більше половини, 56% опитаних побоюються, що через біженців у Німеччині зростатиме вплив ісламу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-