У партії Меркель все частіше говорять про антиросійські санкції через Сирію

У партії Меркель все частіше говорять про антиросійські санкції через Сирію

Укрінформ
У середовищі німецьких політиків з Християнсько-демократичного союзу (партія Ангели Меркель) все частіше звучать заклики про введення антиросійських санкцій у відповідь на дії Кремля в Сирії. Офіційний Берлін поки мовчить.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Відсутність наслідків і санкцій у відповідь на дуже важкий військовий злочин була б скандалом", - заявив, зокрема, голова комітету Бундестагу з міжнародних справ Норберт Реттген виданню Sueddeutschen Zeitung.

Депутат розкритикував європейські уряди, які "не називають речі своїми іменами". "Найменше, що має зробити Європа, це говорити зрозумілою мовою, називаючи воєнний злочин воєнним злочином", - наголосив він.

Реттген зазначив, що в короткостроковій перспективі економічні санкції не будуть помітні, проте в довгостроковому плані обов'язково позначаться на "Путінському прорахунку наслідків".

Його однопартієць, депутат Європарламенту Ельмар Брок зі свого боку закликав у ранковому ефірі телеканалу ARD продовжити санкційний тиск на Росію. "Ми повинні посилити тиск на Росію з допомогою економічних санкцій", - сказав він, зробивши акцент на технологічних санкціях, що ускладнить Москві розробку нових видів озброєнь, та нагадавши, що таке Захід уже робив у часи холодної війни.

Брок поклав провину за бомбардування Алеппо на російських військових, вважаючи, що населенню Алеппо може допомогти тільки наземна операція. У той же час він фактично визнав, що його країна на таку операцію не наважиться. Він запропонував надати деяким повстанським угрупованням зенітні ракети.

Напередодні американські ЗМІ повідомили з посиланням на власні джерела про те, що федеральний уряд розглядає можливість введення європейських санкцій проти Росії у відповідь на її дії в Алеппо.

Разом з тим, в уряді поки що утримуються від коментарів. Представник МЗС Німеччини Мартін Шефер заявив цього тижня, що "не знає в даний момент нікого ні в Берліні, ні десь іще, у кого були б такі пропозиції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-