У Сенаті США закликали Обаму покарати Росію за агресію в Сирії

У Сенаті США закликали Обаму покарати Росію за агресію в Сирії

Укрінформ
Впливовий американський сенатор-демократ, старший представник сенатського Комітету з питань міжнародних відносин Бен Кардін закликав американську адміністрацію змінити підхід до Росії та притягти її до відповідальності за агресію в Сирії.

Відповідна заява розміщена на офіційному сайті Комітету верхньої палати американського Конгресу.

"Держсекретар Керрі заслуговує на похвалу за його невтомні досягнення політичних і гуманітарних рішень, щоб створити простір для миру, але зараз США повинні переглянути свій загальний підхід до Росії", - заявив законодавець.

За його словами, Росія явно не має жодного інтересу до співпраці в боротьбі з тероризмом, забезпечення гуманітарної допомоги або політичного прогресу в Сирії, "про що свідчать їхні прямі та непрямі дії", зазначив сенатор.

Він підкреслив: якщо Москва прагне зберегти довіру на світовій арені, вона мала би спочатку виконати свої зобов'язання. Проте її дії в Сирії, а також односторонній вихід з Угоди про утилізацію плутонію між США і РФ свідчать про її недостатньо конструктивну взаємодію з міжнародним співтовариством.

"Росія повинна відчути наслідки за свої дії. Я продовжу вивчати варіанти, які може використати Конгрес, щоб притягти Росію до відповідальності за неодноразові порушення міжнародного права і прав людини, в тому числі її нападу на наші демократичні інститути в Сполучених Штатах", - заявив Кардін.

Як раніше повідомляло агентство, Москва дала зрозуміти, що збиватиме американські ракети в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-